Als kind konden we heerlijk knutselen en hadden we simpelweg plezier in het maken van allerlei onzin. Maar als we ouder en serieuzer worden vergeten we hoe dat moet. Met als gevolg dat we niet meer weten wat we willen en vastlopen in ons leven. Wat gedachteloos rommelen en spelen leek, blijkt toch zinvoller dan we denken. Ja, echt! Het is hoog tijd om jezelf te bevrijden en weer kinderlijk te spelen om je eigen fantasie de loop te laten en je eigen droom wereld te creëren. En wie weet …  Alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat mij betreft is er geen betere manier om de gebaande paden los te laten en op te gaan in je creatieve brein, dan collages maken. Het heeft mij na een writer’s block van twintig jaar weer losgemaakt van alle regels die ik tijdens mijn kunst en architectuur opleidingen leerde. Het maken van collages heeft ervoor gezorgd dat ik weer met plezier kan schilderen. Dit proces van jezelf bevrijden gun ik iedereen. Vandaar dat ik in oktober 2022 collages lessen heb opgezet bij Buurtcentrum Oranjewijk.

In de workshops leer je aan de hand van een thema te ontdekken waar jij blij van wordt. Niet nadenken, gewoon knippen, scheuren en plakken in gezelschap van andere creatieve mensen die ook blij worden van collages maken.

Dinsdag 21 mei 13:30 – 16:00 uur
thema: Klimt
PRIJS: €10,-
Locatie: Buurtcentrum Oranjewijk

De volgende workshops staan gepland op maandagen: 22 juli, 2 september, 14 oktober en 25 november 2024 13:00 – 15:30 uur