“Learn the rules to break the rules”

Dit staat in het cursusmateriaal dat Maudy Alferink uitdeelde afgelopen weekend. En dit is precies waarom ik deze weekendworkshop ben gaan volgen in Deventer. Ik had honger naar structuur en basiskennis en dat is wat we hier kregen.

De regels breken en mijn eigen gang gaan is mijn ware natuur en onderwijs dat slechts gericht is op het denken buiten de kaders, werkt een creatief brein dat niet anders kan nogal tegen. Zonder gedegen basiskennis heb je geen grond onder je voeten en blijf je ronddolen.

Met veel vallen en opstaan in het leven weet ik nu dat denken en voelen bij mij anders werkt. Na 10 jaar studeren en nog eens 10 jaar solliciteren, werken en weer ontslagen worden ben ik steeds verder vervreemd van mijzelf en daardoor kon ik lange tijd niet meer tekenen en schilderen.

Het gevoel dat het me geeft om te creëren ben ik gelukkig nooit vergeten. Voor de zekerheid heb ik er op mijn 21e zelfs een tatoeage voor laten zetten in een tijd dat dat nog helemaal niet hip was en zeker niet voor een keurig meisje als ik.

Alles wat ik daarna heb gedaan, zoals de verdieping in yoga, filosofie en psychologie, waren er onbewust op gericht om mijn geest voor te bereiden om terug te komen naar dat gevoel dat ik herkende als flow.

En 5 jaar geleden kwam de ommezwaai. Daarin speelden meerdere factoren een rol, zoals de creatieve module die ik notabene zelf had opgezet in de opleiding voor yogadocenten.

Langzaam maar zeker begon het weer te stromen. Beter dan voorheen weet ik nu wat ik wil uitdrukken en hoe ik het wil maken. Daar had ik kennelijk deze lange aanloop voor nodig.

Please follow and like us:

Vergelijkbare berichten